دوره 9، شماره 18 - ( 7-1400 )                   دوره 9 شماره 18 صفحات 130-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

beygi N, Rezazadeh Bahadoran H R, Khosravi Babadi A A, poushaneh K. (2021). Descriptive evaluation disadvantages of elementary school from the perspective of Iranian curriculum planners. نظریه و عمل. 9(18), : 4
بیگی نفیسه، رضازاده بهادران حمیدرضا، خسروی بابادی علی اکبر، پوشنه کامبیز. آسیب‎های ارزشیابی توصیفی دوره ابتدایی از نگاه برنامه‎ ریزان درسی ایران دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی 1400; 9 (18) :130-99

این مقاله به معرفی آسیبهای ارزشیابی توصیفی دوره ابتدایی از نگاه برنامهریزان درسی ایران میپردازد. بدین منظور، از روش «نقادی و خبرگی تربیتی» در ذیل رویکرد کیفی، استفاده شد. نمونه با شیوه نمونهگیری گروه بارز از جامعه متخصصان برنامهریزی درسی انتخاب و اطلاعات به وسیله مصاحبه نیمهساختاریافته گردآوری گردید. اطلاعات به شیوه «مضمونی» تحلیل شد و برای تامین اعتبار یافتهها، روش «بازبینی گروه اطلاعرسان» استفاده شد. نتایج نشان داد ارزشیابی توصیفی دوره ابتدایی بعنوان یک طرح نوآورانه و مصوب، دارای دوازده آسیب اساسی است که در سه گروه طبقه‏بندی شدهاند: در حوزه نظام آموزش و برنامه درسی چهار آسیب «توقعات زیاد، نبود نظارت حرفه‏ای، راهنماهای ناموثر و فقر سرمایه‏گذاری»، در حوزه عمل معلم چهار آسیب «شایستگی کم، اعتبار کم، سختی عمل و فشار سازمانی» و در حوزه رفتار شاگرد چهار آسیب «کاهش انگیزه، کاهش سواد، افزایش توقع و رقابتهای غیرمفید» شناسایی شدند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تبیین و آسیب شناسی رویکرد تولید برنامه‌ درسی منطقه‌ای و مدرسه‌ای
دریافت: 1400/3/15 | ویرایش نهایی: 1401/5/14 | پذیرش: 1400/7/24 | انتشار: 1400/12/26