دوره 7، شماره 13 - ( 1-1398 )                   دوره 7 شماره 13 صفحات 328-299 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bazghandi P, Zarghami-Hamrah S, Mohammadi Chaboki R. (2019). Changing the Role of Teacher according to Complexity Theory: From Representation to Facilitating Emergence. نظریه و عمل. 7(13), 299-328.
بازقندی پروین، ضرغامی همراه سعید، محمدی چابکی رضا. تغییر نقش معلم مبتنی بر نظریه پیچیدگی: از بازنمایی به تسهیل نوپدیدی دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی 1398; 7 (13) :328-299

هدف مطالعه حاضر، بازاندیشی درباره نقش معلم در فرایند یاددهی/یادگیری مبتنی بر نظریه پیچیدگی است. برای این منظور نقش معلم در بینش سنتی کمنیوس و نیز بینش منتقدانه دیوئی مطرح شده و از نقش معلم در نظریه پیچیدگی دفاع شده است به گونه ای که مطالعه حاضر انگاره تسهیلگر نوپدیدی را به جای انگاره معلم بازنمایاننده پیشنهاد می کند. چنین است که نقش تسهیلگری مطابق با نظریه پیچیدگی، فراهم کردن بستر مناسب برای مشارکت همراه با درگیری و توجه، گوش فرادادن هرمنوتیکی، بکار آمدن نیروی تخیل و فی البداهگی، و نوپدیداری تفسیرهای گوناگون و پدیداری دانش و آگاهی نوپدید زمانی، غیرخطی، پیش بینی ناپذیر، خودسازمان و مشترک است. با چنین بینشی تسهیلگری و یادگیری همچون دو امر همزمان و پیوسته، که هیچ یک به معلم یا فراگیران نیز محدود نمی شوند، بسترساز نوپدیدآیی دانش زمانی و مشترک در سطح کلاس است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اشاعه و گسترش دانش برنامه درسی
دریافت: 1396/9/23 | ویرایش نهایی: 1398/10/6 | پذیرش: 1398/2/14 | انتشار: 1398/4/9