دوره 6، شماره 12 - ( 12-1397 )                   دوره 6 شماره 12 صفحات 66-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

ghasemi M. (2019). Explaining Practical Knowledge (Skills and Activities) of Teacher Educator based on Competencie’s Reflective Practice. نظریه و عمل. 6(12), 43-66.
قاسمی مریم، حاجی حسین نژاد غلامرضا، موسی پور نعمت اله، حسینی خواه علی. تبیین دانش عملی (مهارتها و فعالیتها) آموزشگر تربیت معلم مبتنی بر شایستگی عمل فکورانه دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی 1397; 6 (12) :66-43

چکیده:
پژوهش حاضر با هدف تبیین دانش عملی (مهارت­ها و فعالیت­ها) آموزشگر تربیت معلم مبتنی بر شایستگی عمل فکورانه می­باشد. روش پژوهش تلفیقی: سنتز پژوهی است، با بررسی نظرات اندیشمندان و بزرگان تعلیم و تربیت در حوزه تربیت معلم و مبتنی بر عمل فکورانه تفسیر و تحلیل صورت گرفت. آنچه نتایج پژوهش تعیین دانش عملی نشان داد، "همکاری­های گروهی"، "دوره­های آموزشی یادگیری و یاددهی" و "استعداد و توانایی­های فردی معلمی" موجب شکل­گیری اصل «استعداد و توانایی­های فردی در کنار همکاری­های گروهی» است. "تشکل­های اجتماعی"، " تشکل­های تخصصی"، " تشکل­های مدرسه­ای" و " تشکل­های فرا مدرسه­ای" موجب شکل­گیری اصل «تشکل­های نامتجانس» است. "تجربیات مستقیم کلاس درس"، " توسعه کیفیت تجربیات آموزشی"، " تصمیم­گیری و عمل در موقعیت"، " مساله مبتنی بر موقعیت تربیتی" و " تعامل یادگیرنده و یاددهنده" موجب شکل­گیری اصل «تحلیل موقعیت تربیتی» است. " عمل عالمانه"، " ایجاد تغییر تربیتی" موجب شکل­گیری اصل «بسط تفکر در عمل» است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انعکاس تجربیات جهانی و بین المللی در حوزه برنامه درسی
دریافت: 1396/11/17 | ویرایش نهایی: 1398/1/29 | پذیرش: 1397/7/12 | انتشار: 1397/10/5