دوره 8، شماره 16 - ( 7-1399 )                   دوره 8 شماره 16 صفحات 394-365 | برگشت به فهرست نسخه ها

Foroughinia M, Sohrabi M, Mohammadi M. (2020). Job Competencies Based on the Creative Industries Approach in Higher Education of Iranian Handicrafts: Mixed Method. نظریه و عمل. 8(16), 365-394.
فروغی نیا مریم، سهرابی مهین، محمدی مهدی. شایستگی های شغلی مبتنی بر رویکرد صنایع خلاق در آموزش عالی صنایع دستی ایران: رویکرد ترکیبی دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی 1399; 8 (16) :394-365

چکیده:   (2099 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی آموزش شایستگی­های شغلی متناسب با رویکرد صنایع خلاق در آموزش عالی صنایع دستی ایران بود که با طرح ترکیبی اکتشافی متوالی مدل ابزارسازی انجام گردید. بخش کیفی با رویکرد چند روشی کیفی، به شیوه­های تحلیل محتوا  و پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. در این بخش، با روش نمونه­گیری هدفمند، 17 نمونه از دانش­آموختگان  این رشته در مصاحبه شرکت کردند و 8 مضمون، استخراج شد. بخش کمی، با روش پیمایشی انجام شد. بعد از تأیید مقیاس نهایی، با نمونه­گیری خوشه­ای و در دسترس،  از دانشجویان سال آخر هر دو مفطع رشته صنایع دستی147 نمونه در ارزیابی شرکت کردند. عملکرد برنامه درسی کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته در آموزش شایستگی­های شغلی در همه عناصر استخراج شده، پایین­تر از میانگین معیار بود و پیشنهاد می­شود در برنامه­های آموزش عالی صنایع دستی ایران، واحدهای درسی متناسب با شایستگی­های شغلی مورد نیاز به صورت اصولی، برنامه­ریزی شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی چالش های نظام برنامه ریزی درسی کشور و ارائۀ راهکارهای مناسب برای بهبود آن
دریافت: 1399/8/16 | ویرایش نهایی: 1402/8/30 | پذیرش: 1400/1/22 | انتشار: 1400/1/31